Українська правда

Лисенчук: Участь у чвертьфіналі першості світу - великий успіх

Сергей Шемшученко — 16 листопада 2012, 19:24

Українську збірну з футзалу на чолі з головним тренером Геннадієм Лисенчуком не варто критикувати за невихід до четвірки кращих у світі.

Про це сам Геннадій Анатолійович сказав у коментарі прес-службі ФФУ.

"Вважаю, що ми стабільно виступаємо протягом всіх чотирьох фіналів чемпіонатів світу. У вісімці кращих ми регулярно знаходимося. Думаю, це великий успіх. Головне - стабільність". - почав він.

"Звичайно, могли виступити краще, обіграти Колумбію в чвертьфіналі, але не вийшло. Мали повну перевагу: завдали 40 ударів по воротах, а вони - всього 17. У нас 20 ударів у рамку воріт, а забили лише один гол на останній секунді. 65% володіли м'ячем, а вони - 35%, а голів не було", - поскаржився тренер.

За його словами, про недооцінку суперника не могло бути й мови.

"Ми серйозно налаштовувалися, серйозно готувалися. Хлопці бачили гру колумбійської збірної з Іраном. Всі розуміли, що одна перемога, і ми - у четвірці найсильніших. Але десь, можливо, нам завадило надмірне хвилювання", - припустив він.

"Враховуючи, що 75% гравців команди - середнього віку, їм грати ще дуже довго. Думаю, що у нас хороша команда, і, якщо до них додати ще кілька молодих гравців, буде сильний колектив. Нам просто потрібно частіше виїжджати на спаринги з сильними суперниками. Нам потрібен міжнародний досвід", - резюмував Лисенчук.