Українська правда

Хниченкова та Павлов виграли юніорський чемпіонат України

Сергей Шемшученко — 5 лютого 2013, 08:44

У Києві визначилися найкращі фігуристи країни серед юніорів, яким випаде честь представляти Україну на юніорській першості світу, що розпочнеться 28 лютого в італійському Мілані.

Напружена боротьба за п'єдестал розгорнулася серед танцювальних дуетів. Складні програми показали фаворити - учні Галини Чурилової харківський дует Олександра Назарова/Максим Нікітін, які впевнено посіли перше місце.

Другими фінішували Лоліта Єрмак/Олексій Хіміч, третіми - Дар'я Коротицька/Максим Сподирєв, пише офіційний сайт НОК України.

Серед жінок перемогу святкувала Ганна Хниченкова з Дніпропетровська. "Срібло" дісталося киянці Марії Гавриловій, а на третьому місці опинилася ще одна столична фігуристка Мар'яна Хуссейн.

У чоловічому одиночному катанні перше місце посів киянин Іван Павлов. Другий результат показав Ігор Резніченко - єдиний фігурист, який виконав один з найскладніших стрибків - потрійний аксель. А на третю сходинку п'єдесталу піднявся Ярослав Паніот.

У змаганнях спортивних пар участь брав лише один дует - фігуристи з Дніпропетровська Рената Оганесян/Марк Бардей.

Путівки до Мілана в одиночному катанні забронювали Іван Павлов та Ганна Хниченкова. У танцях на льоду Україну представлятимуть відразу два дуети - Олександра Назарова/Максим Нікітін і Лоліта Єрмак/Олексій Хіміч, а у парному катанні - кияни Юлія Лаврентьєва/Юрій Рудик.

Остання пара не виступала на юніорській першості країни, проте є єдиною, яка задовольняє вікові обмеження та має необхідний для участі у чемпіонаті світу серед юніорів технічний мінімум.