Українська правда

Українські лучники вибороли 5 золотих нагород на першості Європи

Сергей Шемшученко — 3 березня 2013, 17:54

На першості континенту зі стрільби з лука у приміщенні, який приймало польське місто Жешув, наші спортсмени з п’ятьма золотими і однією бронзовою нагородою посіли перше загальнокомандне місце.

Як пише сайт НОК, чемпіонками Європи в команді зі стрільби з класичного лука стали Лідія Січенікова, Катерина Палеха та Вікторія Коваль. Спочатку наші дівчата обіграли румунок – 230:216, потім суперниць із Польщі – 236:225, а в фіналі у перестрілці здолали опір команди Італії.

Дуже вдало виступили наші юніори. Валентин Куций та Мар'яна Струк довели, що в Європі їм немає рівних в олімпійському виді програми. А Мар'яна разом з подругами по збірній Анастасією Павловою та Веронікою Марченко піднялися на найвищу сходинку п'єдесталу пошани ще і в командній першості.

Дві нагороди до української скарбнички поклали і представники блочного луку, який не входить до олімпійської програми. Юніори Ігор Кардаш, Влад Большаков і Михайло Божко тріумфували в командних змаганнях, а їхні колеги по спеціалізації Вікторія Дьякова, Марія Школьна та Ірина Чорба фінішували у цьому ж виді програми третіми.