Українська правда

"Банк БПС Факро" виграв Кубок ЄКВ у жінок, "Халкбанк" - у чоловіків

Сергей Шемшученко — 4 березня 2013, 21:10

У суботу та неділю визначились імена команд, котрі стали володарями одного з трьох європейськийх клубних трофеїв з волейболу.

"Банк БПС Факро" (Польща), здобувши дві важкі перемоги вдома та у гостях - 3:2, вперше у своїй історії виграв європейський трофей - Кубок ЄКВ, пише офіційний сайт Федерації волейболу України.

Суперником у фіналі був один з найтитулованіших клубів Європи, переможець Ліги Чемпіонів 2012 року турецький "Фенербахче Стамбул".

Нагадаємо, що в 1/16 розіграшу цього турніру "Фенербахче" лише у золотому сеті здолав чемпіонок України южненський "Хімік".

Наступного дня також у Туреччині, але цього разу в Анкарі вирішувалась доля Кубку ЄКВ серед чоловічих команд. "Андреолі Латіна" (Італія) після домашньої поразки 1:3 завітав у гості на повторний матч до місцевої команди "Халкбанк Анкара".

Незважаючи на дебютний сезон, італійська команда до останнього боролась за трофей, проте поразка 2:3 принесла для них лише срібні нагороди, а Кубком ЄКВ на радість місцевим вболівальникам заволодів "Халкбанк".

Саме турецька команда на стадії півфіналу змогла зупинити харківський "Локомотив", який впевнено провів цьогорічний єврокубковий сезон.