Українська правда

Паралімпійська збірна України здобула 12 медалей у фіналах зимового Кубку світу

Сергей Шемшученко — 20 березня 2013, 20:16

Національна паралімпійська збірна команда України із зимових видів спорту вже здобула 12 високих нагород у фіналах Кубку світу з лижних гонок і біатлону, що з 16-го до 21-го березня відбуваються у місті Сочі.

Українські атлети вибороли 12 високих нагород, серед яких 4 золоті, 5 срібних і 3 бронзові медалі, йдеться у прес-релізі НКСІУ, який отримав "Чемпіон".

Вдалий відлік українських звитяг розпочав Максим Яровий, ставши першим у спринті. Цього ж дня, 17-го березня, срібну нагороду виборола Юлія Батенкова.

Наступного дня українська скарбничка нагород також поповнилась золотом - Олександра Кононова у лижних гонках класичним стилем на довгій дистанції (15 км) виборола найвищу відзнаку змагань.

19-го березня, переможну естафету підхопили Ярослав Решетинський, а також Кононова та Батенкова, ставши другими в естафеті (змішаний клас). Бронзові медалі у відкритому класі естафети вибороли Ігор Рептюх, Анатолій Ковалевський, Ольга Прилуцька та Віталій Лук’яненко.

Чи не найуспішнішим стала середа, 20-е березня. У переддень до завершення змагань українські атлети вибороли 7 високих нагород у біатлоні (коротка дистанція), серед яких дві золоті (Кононова та Рептюх), 3 срібні (Олена Юрковська, Юрій Уткін і Григорій Вовчинський) та дві бронзові медалі (Яровий і Лук’яненко).