Українська правда

Червінський і Береснева виграли чемпіонат України та поїдуть на світову першість

Сергей Шемшученко — 30 червня 2013, 15:45

На засіданні тренерів збірної команди України з плавання на відкритій воді визначили трьох спортсменів, які поїдуть на чемпіонат світу з плавання на відкритій воді, що розпочнеться 20-го липня у Барселоні.

Україну на міжнародних змаганнях будуть представляти учасник Олімпійських ігор у Лондоні Ігор Червінський, бронзовий призер чемпіонату Європи-2011 Ігор Снітко й учасниця двох Олімпійських ігор Ольга Береснева.

Спортсменів визначили за результатами змагань останнього дня чемпіонату України з плавання на відкритій воді, який завершився у Бердянську, йдеться у прес-релізі Федерації плавання України, який отримав "Чемпіон".

За результатами запливів чемпіоном України з плавання на відкритій воді на дистанції 10 км серед чоловіків став Ігор Червінський з Харкова. Це вже друга перемога плавця на чемпіонаті України у Бердянську.

Друге місце виборов також плавець з Харкова Ігор Снітко. Третім приплив Данило Середа з Дніпропетровська.

Серед жінок чемпіонкою України на дистанції 10 км стала Ольга Береснева, спортсменка з Маріуполя (Донецька область). У перший день змагань вона здобула титул чемпіонки України з плавання на відкритій воді на дистанції 5 км.

Друге місце посіла Ксенія Скрипель з Харкова, а третє - Ганна Шевченко із Запоріжжя.