Українська правда

Рємєнь отримає золото, а не срібло чемпіонату Європи у приміщенні

Сергей Шемшученко — 25 вересня 2013, 17:01

Допінг-проба болгарської бігунки Тездзхан Наїмової, яка була взята у березні після її перемоги на дистанції 60 м на чемпіонаті Європи у приміщенні, дала позитивний результат на стероїд дростанолон.

Варто зауважити, що це вже другий подібний випадок у кар'єрі 26-річної спортсменки. Вона вже відбувала дворічну дискваліфікацію за порушення антидопінгового кодексу.

Болгарська федерація легкої атлетики вже повідомила про довічну дискваліфікацію Наїмової, за якою, щоправда, залишається право оскаржити це рішення у Спортивному арбітражному суді Лозанни.

Якщо ж довести свою невинність Наїмовій не вдасться (а швидше за все, так і буде), або вона просто не захоче цього робити, золото, яке вона завоювала у Гетеборзі, перейде до рук української спортсменки Марії Рємєнь.

Остання на континентальній першості фінішувала другою після представниці Болгарії. Віце-чемпіонкою у такому разі стане француженка Міріам Сумаре, бронзу отримає співвітчизниця Наїмової - Івет Лалова, інформує "Спорт-Экспресс в Украине".