Українська правда

Шемякіна повертається у змагання

Сергей Шемшученко — 20 жовтня 2013, 13:20

Олімпійська чемпіонка Лондона-2012 з фехтування Яна Шемякіна повертається на доріжку. Як розповіла львівська шпажистка, вона занудьгувала по боям і тому вже найближчим часом знову буде змагатися.

"Потроху тренуватися я почала ще наприкінці літа, зараз вже набрала обертів, - розповіла краща спортсменка України минулого року. - Іноді здається, що я вже в повній бойовій готовності. А бувають дні, коли просто все з рук валиться".

Зараз Яна тренується переважно в Києві, в легкоатлетичному манежі, але іноді навідується і до рідного Львова. "Там мої портрети на стінах висять, так що мене поки пускають до зали", - цитують чемпіонкі .vesti.ua.

Вже в листопаді Шемякіна планує виступити на турнірі в Харкові, де, крім українських шпажистів, чекають гостей з Росії та Японії. "Потрібно набирати рейтингові очки, адже я багато пропустила. І вже в січні сподіваюся з'явитися на етапі Кубка світу в Катарі", - серйозно підсумовує спортсменка, яка нещодавно вийшла заміж і поки що відкладає плани стати "олімпійською чемпіонкою в особистому житті".