Українська правда

У Федерації плавання України новий президент - Дмитро Качуровський

Сергей Шемшученко — 25 жовтня 2013, 15:50

Новим президентом Федерації плавання України став Дмитро Качуровський.

Його кандидатуру одноголосно підтримали делегати VII звітно-виборчої всеукраїнської конференції ФПУ, яка відбулася у Києві, йдеться у прес-релізі, який отримав "Чемпіон".

Коментуючи вибори нового президента ФПУ, головний тренер збірної команди України з плавання та голова тренерської ради Андрій Сердінов сказав наступне:

"Дмитро Качуровський - це спеціаліст, який знає про плавання як ніхто інший. Він - тренер, керівник спортивного об`єкту, знає, як організувати роботу у структурі, оскільки має диплом бізнес-адміністрування".

Чотириразова олімпійська чемпіонка Яна Клочкова зазначила: "Я знаю Дмитра Качуровського більше 20 років. Фактично, це він дав мені той поштовх, путівку у спорт вищих досягнень".

Дмитро Качуровський змінив Олега Дьоміна, який був президентом Федерації майже 13 років, а з липня цього року працює надзвичайним та повноважним послом України в Китайській Народній Республіці.

На конференції також було обрано 19 членів президії Федерації плавання України. Серед них - герой України та чотириразова олімпійська чемпіонка Яна Клочкова, олімпійський чемпіон Сергій Фесенко, заслужений майстер спорту, екс-рекордсмен світу Андрій Сердінов, заслужений тренер та заслужений працівник фізичної культури та спорту України Ніна Кожух.