Українська правда

Булатов: Cподіваємося, що більшість спортсменів не погодяться на пропозицію країни-агресора

Сергей Шемшученко — 29 квітня 2014, 21:25

Переманювання спортсменів країною агресором, яка намагається показати місцевому населенню, що вони тепер частина її суспільства - це широкомасштабна пропаганда, яка багато обіцяє, але у підсумку багато чого не робить.

Про це у вівторок, 29 квітня, на прес прес-конференції у столичному НСК Олімпійський повідомив міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов, передає кореспондент Чемпіона.

Булатов зазначив, що спортсменам, які знаходяться в Криму, міністерство запропонувало підтримку, яку можна розділити на дві складові.

"Перше: Ми запропонували спортсменам переїхати на материк. Видати їм відповідні житлові умови і надати підтримку їм та їхнім сім'ям, для того, щоб у майбутньому вони залишилися у своій професії, тобто займалися спортом, щоб у них були достойні умови проживання. Міністерство буде дбати про їх соціальний стан, ми беремо і приймаємо всі ці турботи на себе", - зазначив він.

"Друге: ці люди можут залишится в Криму за тих чи інших обставин, при цьому вони залишаються українськими спорстменами. Вони у повному обсязі будуть отримувати підтримку від держави, брати участь у змаганнях, зборах та інших спортивних закладах. Ми своїх не кидаємо - це дуже важливий момент", - заявив міністр молоді та спорту України.

За його словами, в організації є достатньо велика кількість контактів і особистих ресурсів.

"Ми не просто говоримо - ми надаємо людям серйозну підтримку. І так плануємо чинити у майбутньому, адже на наш погляд - це допомагає людям прийняти правильне рішення", - сказав він.

"Для того, щоб люди не відучули себе кинутими на призволяще, ми і запропонували цих два варіанти, і повірте, багато з українських спортсменів відчувають, що ми про них дбаємо. Ми сподіваємося, що більша кількість спортсменів з України не стане погоджуватися на пропозицію, яку їм пропонує країна агресор", - резюмував Булатов.