Українська правда

Українець Дмитренко переміг на Кубку світу зі спортивної ходьби

Сергей Шемшученко — 4 травня 2014, 13:24

Українець Руслан Дмитренко виграв Кубок світу зі спортивної ходьби в Тайцані на 20 км.

Про це повідомляє офіційний сайт ФЛАУ.

Руслан Дмитренко з перших метрів дистанції тримався в лідируючій групі, а на заключних двох колах почав відриватися. Певний час він, що називається, "висів" на плечі у китайця Цзелінь Цая. Поряд йшов Ейдер Аревало з Колумбії. Дещо відстали японець Юсуке Сузукі та росіянин Алєксандр Іванов. У своїх спробах наздогнати суперників Іванов напрацював на дискваліфікацію. За порушення правил зняли й Аревало.

Поступово Дмитренко почав відриватися і від Цая. Заключне коло він уже долав у гордій самотності. Вихованцеві Дениса Тобіаса навіть вистачило часу, щоб по ходу дистанції взяти український прапор і фінішувати з ним і з новим національним рекордом – 1:18.37 год. Цай завершив дистанцію в 15-ти секундах позаду.

За кілька хвилин до старту чоловіків на 20 км, медалі Кубка світу зі спортивної ходьби на 10 км розіграли юніорки. Командний залік виграли китаянки. Українки в ньому були 13-ми. Найвищу сходинку серед наших дівчат посіла учасниця юнацького чемпіонату світу в Донецьку Ганна Суслик. З результатом 49.20 хв вона стала 24-ю. Тамара Стасюк фінішувала 36-ю (51.34 хв), а Марія Філюк була дискваліфікована.