Українська правда

На етапі Кубку світу у Чикаго українські шаблістки здобули бронзу

Сергей Шемшученко — 5 травня 2014, 20:58

У Чикаго відбулися чоловічий і жіночий шабельні етапи кубка світу, об'єднані під загальною назвою Кубок Корфанті.

Із США нашим спортсменам вдалося привезти бронзову нагороду - її завоювала збірна шаблісток .

Стартували наші дівчата впевнено - першу зустріч в 1/8 фіналу зі збірною Венесуели Ольга Харлан, Галина Пундик, Аліна Комащук та Олена Вороніна завершили з рахунком 45:19 на свою користь, а чвертьфінальний поєдинок з Францією виграли 45:42, випустивши опоненток вперед всього двічі і всього на один удар - в першому і в п'ятому бою.

У півфіналі українкам протистояли господині турніру - американки на чолі з Маріель Загуніс, яка днем раніше виграла індивідуальний турнір.

Наша збірна вирішила відразу "брати бика за роги", і вже після першого бою Аліни Комащук з Дармагою Возняк вела в рахунку 5:0.

Але, як з'ясувалося, і американки так просто здавати позиції не збиралися і потроху скорочували даний розрив в кожному бою.

Остаточно вирватися вперед господаркам турніру вдалося в передостанньому восьмому поєдинку Комащук - Загуніс, який остання завершила з рахунком 40:38 вже на користь США, а продовжила справу Загуніс Возняк, яка перемогла в дев'ятому бою Ольгу Харлан з рахунком 45:43.

У "бронзовому матчі" наша команда перемогла Італію з рахунком 45:42, повідомляє офіційний сайт НФФУ.

В індивідуальному турнірі, який відбувся днем раніше, лідер світового рейтингу Ольга Харлан повністю повторила свій минулорічний результат, завоювавши п'яте місце.

І знову шлях до четвірки найсильніших у Чикаго Ользі перегородила росіянка.

Однак, цього разу здобути перемогу над Харлан вдалося не Яні Єгорян, а Вікторії Ковальовій, для якої дані змагання стали першим серйозним результатом у дорослій віковій категорії.