Українська правда

ЧС-2014: Колумбійські "кавовари" на бразильській землі

Сергей Шемшученко — 8 червня 2014, 17:40

Чемпіон продовжує огляд учасників Чемпіонату світу з футболу у Бразилії. Як ми вже повідомляли, детально наша редакція описувала кожну з команд напередодні старту ЧС-2010, тому цього разу даватимемо гіперпосилання на ті матеріали.

Черговим "новачком", який пропустив Чемпіонат світу у Південній Африці, стала збірна Колумбії, розповідь про яку ми і починаємо.

Колумбія: назва та форма

Збірну Колумбії на батьківщині називають Los Cafeteros, що в перекладі означає "кавовари". Ця назва причепилася до команди через одну з основних візитних карток цієї країни - Колумбія займає друге місце в світі після Бразилії з експорту кави.

Що стосується форми, в якій гравці збірної будуть здобувати свої звитяги на бразильських полях, то основний комплект збірної Колумбії жовтого кольору і прикрашений темно-синіми смугами. Резервна форма - темно-червона, також з елементами синього кольору.

Колумбія: історія

Збірна Колумбії свій перший офіційний матч провела в 1938 році. А першим турніром, на якому виступили "кавовари", був Кубок Америки 1945 року, який колумбійська збірна завершила з 5-м результатом серед 9-ти учасників.

Загалом же, "золотим" періодом колумбійської збірної можна вважати початок 90-х років минулого століття, коли колумбійцям на ЧС в Італії вдалося підкорити поки найвищу свою вершину – вихід до 1/8 фіналу турніру. На цій стадії суперником "кавоварів" жереб визначив команду Камеруну, яка з великим скрипом змогла вирвати перемогу лише у додатковий час.

Після цього колумбійцям знову вдавалося пробитися до фінальної частини світового футбольного форуму в 1994 і 1998 роках, але подолати груповий етап команді було не під силу. Американський Мундіаль колумбійці завершили на останньому місці групи "А", а у Франції "кавовари" посіли третє місце, пропустивши вперед Англію та Румунію.

Про шлях на Колумбії на Чемпіонат світу 2014 року Ви можете прочитати у нашому попередньому матеріалі. Ми ж перейдемо безпосередньо до самої команди.

Хосе Пекерман. Фото - fcf.com.co

Колумбія: тренер

З 2012 року очолює збірну Колумбії аргентинський фахівець Хосе Пекерман, який має досвід роботи з молодіжною (1994-2001) та національною (2004-2006) збірними Аргентини. Саме під орудою Пекермана аргентинці в 2005 році стали срібним призером Кубка Конфедерацій.

На клубному рівні тренер працював з мексиканською Толукою і Тігресом, та навіть встиг побувати у кріслі спортивного директора іспанського Леганеса, який виступає у Сегунді В.

Колумбія: воротарі

До Бразилії поїдуть три колумбійькі голкіпери, серед яких легендарний майже 43-річний Фарід Мондрагон. Правда, в основі ми його, швидше за все, не побачимо, адже місце у воротах "кавоварів" застовпив за собою 27-річний голкіпер Ніцци Давід Оспіна.

Колумбія: захисники

У центрі захисту Пекерман робить ставку на досвідченого 38-річного Маріо Єпеса з Аталанти і Крістіана Сапату з Мілана. Ще одним представником італійського чемпіонату в колумбійському захисті є Хуан Суніга, який, імовірно, займе місце на правому фланзі оборони. На лівому ж зіграє Пабло Армеро, або ж молодий Аріас, який так само може діяти і на протилежній бровці.

Колумбія: півзахисники

Тренер збірної Колумбії використовує схему гри з двома опорними, маючи при цьому достатньо виконавців на ці позиції. Пекерман тут робить ставку на Абеля Агілара і Фреді Гуаріна, або ж Альдо Раміреса і Карлоса Санчеса.

Є ще у аргентинського фахівця Едвін Валенсія, але він через травму не поїхав на Мундіаль, а тому гравці на місце в опорній зоні обиратимуться з вищезгаданої четвірки.

На флангах у Пекермана виступають зіркові Хуан Куадрадо з Фіорентини і Хамес Родрігес із Монако, на яких покладена своєрідна функція вінгерів-плеймейкерів.

Колумбія: нападники

Лінія атаки – основна проблема Хосе Пекермана на ЧС в Бразилії. Головна зірка команди, можна сказати, ікона колумбійського футболу Радамель Фалькао не зможе допомогти своїй команді через травму коліна.

Радамель Фалькао. Фото - fcf.com.co

Його місце, швидше за все, займе Джексон Мартінес, який у складі Порту став кращим бомбардиром португальскої першості, забивши у ворота суперників 20 м'ячів в 30 матчах. Альтернативою Мартінесу на вістрі можуть бути Віктор Ібарбо, Адріан Рамос, або ж Карлос Бакка.

Що стосується відтягнутого форварда, то тут ставка робиться на Теофіло Гутьєрреса, який може не лише забити, а і в потрібний момент віддати гольову передачу.

Колумбія: букмекери

З усіх представників групи "С" найкращі шанси на вихід до раунду плей-офф букмекери віддають саме колумбійській збірній. Крім цього, непогані коефіцієнти у "кавоварів" на вихід не лише в 1/16, а і в 1/8 фіналу.

Загалом, якщо колумбійці будуть показувати у Бразилії такий футбол, який вони демонстрували у кваліфікації, то у команди Пекермана є всі шанси навіть на вихід у чвертьфінал.