Українська правда

ЧС-2014. Група H. Бельгія - Росія 1:0. "Дияволи" проковтнули "ведмедів"

Сергей Шемшученко — 22 червня 2014, 18:33

Збірна Бельгії у важкому поєдинку здобула перемогу над командою Росії. Лише на останніх хвилинах бельгійці забили єдиний і переможний м'яч в цьому протистоянні, і оформили свій вихід до плей-офф.

Червоним, на яких ще до початку турнірну покладали великі надії футбольні експерти, з перших хвилин зустрічі довелося йти вперед і повертати довіру уболівальників після не дуже впевненої перемоги над Алжиром. Підопічні Каппело свідомо віддали м'яч супернику, чекаючи свого шансу на контратаках.

Бельгійці попереду діяли досить гостро, при цьому більшість своїх атак будували через правий фланг, де активний Мертенс просто розривав оборону суперника. Росіяни робили ставку на дальні удари, і в першій половині пару разів змусили попрацювати Тібо Куртуа.

На перерву суперники пішли за відчутної переваги "червоних дияволів", проте в другому таймі збірна Росії показала зовсім іншу гру. Триколірні додали у швидкості, і майже до завершення поєдинку процент володіння м'ячем був рівним. При цьому, в атаці моменти мали як одні, так і інші.

Однак бельгійці виявилися більш готовими психологічно та наприкінці притиснули своїх опонентів з батьківщини матрьошки і балалайки. В епізоді зі штрафним Міральяса футбольний бог був на стороні росіян, і м'яч влучив у стійку. А от наступна показова флангова атака збірної Бельгії завершилась холоднокровним розстрілом від Орігі - 1:0.

Підсумовуючи, зазначимо, що у Росії ще залишаються шанси на вихід до плей-офф. Для цього команді Фабіо Капелло у будь-якому випадку треба в останньому турі обігрувати з солідною різницею міцну збірну Алжиру, об яку ледь не зламали зуби бельгійці. Ну, і сподіватися, що Південна Корея не здобуде перемоги сьогодні над Алжиром, а в заключному турі - над бельгійцями.