Головне

У Росії хочуть вербувати під свій прапор олімпійських чемпіонів інших країн

30.06.2014 16:31 548 0

У Держдуму Російської Федерації внесений законопроект, що передбачає пільгове отримання російського громадянства для видатних іноземних спортсменів.

Як підкреслюється у пояснювальній записці, спортсмен, який має видатні досягнення у галузі спорту та виявив бажання надалі виступати за Росію, може бути прийнятий до громадянства РФ без дотримання умов, передбачених для інших категорій громадян.

Зокрема, згідно з проектом закону, право на пільгу отримають чемпіони або призери Олімпійських ігор, Паралімпійських ігор, Сурдлімпійських ігор, а також чемпіони світу та Європи.

За чинним законодавством іноземні громадяни та особи без громадянства мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства РФ, якщо проживають Росії з дня отримання посвідки на проживання протягом п'яти років безперервно.

Окрім того, вони повинні мати законне джерело засобів до існування, відмовитися від наявного у них іншого громадянства та володіти російською мовою, передає ИТАР-ТАСС.

Очевидно, таким чином Росія хоче спростити перехід кримських спортсменів, які раніше виступали за України, під свій прапор.

Коментарі ()