Головне

НОК України і Міністерство спорту вирішили реформувати спортивну галузь

02.09.2014 14:43 148 0

Наразі в Україні завершується розробка концепції реформування спортивної галузі.

Про це було повідомлено на прес-конференції президента НОК України Сергія Бубки та міністра молоді і спорту Дмитра Булатова у Києві, передає кореспондент Чемпіона.

Цю концепцію буде винесено на обговорення 10 вересня на конференції, у якій візьмуть участь всі національні спортивні федерації.

А на спортивному конгресі, який відбудеться 16 жовтня, буде представлена фінальна версія концепції, а також нова редакція закону України "Про фізичну культуру та спорт".

"В Україні наліковується 800 актів, які мають відношення до спортивної галузі, 400 з них - чинні. І тільки від трьох до п'яти реально застосовуються. Український спорт чекав реформування 23 роки. Йому потрібні нові принципи життя", - сказав Булатов.

За словами Сергія Бубки, саме тому було прийняте рішення створити робочу групу. Очолив її президент Федерації плавання України Дмитро Качуровський.

"Ми пишаємося нашими юними олімпійцями, які з Нанкіна привезли 29 медалей. І наше головне завдання сьогодні - зберегти цю талановиту молодь, створити умови, щоб вони прославляли Україну. Тому реформування необхідне", - пояснив очільник НОК України.

Коментарі ()