Українська правда

Українські армреслери вибороли 34 нагороди на чемпіонаті світу

Сергей Шемшученко — 26 вересня 2014, 21:33

У Вільнюсі (Литва) завершився чемпіонат світу з армспорту.

Збірна України з 10 золотими, 10 срібними та 14 бронзовими нагородами посіла друге загальнокомандне місце на цій світовій першості, інформує офіційний сайт Спортивного комітету України.

У змаганнях юнаків віком до 18 років наші спортсмени вибороли 9 нагород - 2 золота, 3 срібла та 4 бронзи. Вперше чемпіонами світу стали Юрій Юнчик з Хмельницького (60 кг) та полтавчанка Юлія Калашникова (65 кг). Своє золото спортсмени завоювали "на лівій руці".

Щодо юнаків, то тут 3 перших, 3 других і 5 третіх місць. Два золота впевнено виборов спортсмен з Тернополя Ігор Пасєка (90 кг), а киянка Анастасія Гончаренко здобула найвищу нагороду у ваговій категорії 50 кг.

Найкращий же результат показали члени дорослої збірної - 5 золотих, 4 срібних і 5 бронзових нагород. По дві золотих медалі на цьому ЧС отримали харків’янка Вікторія Ілюшина (55 кг) і киянин Євген Прудник (85 кг).

Для Вікторії це чемпіонство стало вже 14-м у її спортивній кар’єрі, для Євгена - 4-м. Свій четвертий світовий чемпіонський титул "на ліву руку" здобув і Олег Жох з Рівного у ваговій категорії 75 кг.