Українська правда

Фоменко: Обидві збірні поставили перед собою завдання виходу на Євро-2016

Сергей Шемшученко — 8 жовтня 2014, 20:04

Наразі можна лише припускати, чи вистачило часу гравцям збірної України відновитися перед матчем з Білоруссю.

Про це заявив головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко, якого цитує офіційний сайт Федерації футболу України.

"Ми можемо тільки припускати, чи вистачило їм часу на відновлення. Точно це буде відомо завтра, після гри. Бажання завжди було, є і буде. Але ми відштовхуємося від реальності. Ми повинні провести завтрашню гру. І дай Бог, щоб після неї всі залишилися живі-здорові", - сказав він.

"А якщо, хтось травмується, тоді і прийматимемо рішення про те, чи потрібно когось залучати до збірної додатково, або ж обходитися наявними набором футболістів", - додав наставник.

За словами Фоменка, наразі у країні досить багато різнобічної інформації щодо війни на Сході.

"Байдужих, звичайно, немає. По всій Україні. І, тим паче, у національній команді. Більш того, у збірній є представники клубів Донбасу. Це не може не зачіпати хлопців. У нас є можливість подарувати людям позитивні емоції своєю грою, відволікти їх трохи від таких подій. Хоча, звичайно, ми розуміємо, що від подібного відволіктися дуже непросто", - зауважив він.

Тренер додав, що і збірна Білорусі, і збірна України поставили перед собою завдання виходу у фінальну частину Євро-2016.

"Це вже говорить про те, яким наполегливим буде завтра поєдинок. Крім того, перший тур показав, наскільки серйозною є наша група. А що стосується збірної Білорусі, наш суперник грає у комбінаційний футбол. Так що нас завтра чекає непроста гра. І хлопці це чудово розуміють", - пояснив він.

"Дай Бог, щоб представники Динамо та Шахтаря відновилися після найскладнішого матчу між цими командами. Перш за все, відновилися у плані емоцій. Це набагато складніше, ніж відновити функціональні кондиції. А якщо чогось хлопцям буде не вистачати, то вони повинні будуть компенсувати це за рахунок характеру", - підсумував він.