Українська правда

Турнір "Зірки жердини" не відбудеться у 2015 році

Сергей Шемшученко — 6 лютого 2015, 15:54

Організатори традиційного легкоатлетичного турніру "Зірки жердини", раніше перенесеного з Донецька до Києва, вирішили взагалі відмовитися від його проведення в цьому році.

Про це заявив прес-аташе Федерації легкої атлетики України Олександр Даниленко.

"Цього року турнір "Зірки жердини" проводитися не буде. Про причини скасування слід дізнаватися в організаторів змагань", - сказав Даниленко, слова якого наводить ТАСС.

"Коли навесні минулого року ми готували заявку в IAAF, то вказали майбутнім місцем його проведення Київ. Ми розраховували, що до лютого цього року в Україні все нормалізується, і ми зможемо спокійно провести змагання. Однак все стало ще гірше. Рішення скасувати турнір далося дуже важко і було прийнято в останній момент", - заявили в оргкомітеті "Зірок жердини".

Згідно з календарем, опублікованому на офіційному сайті Європейської легкоатлетичної асоціації, змагання були заплановані на 15 лютого.

Минулого року француз Рено Лавіллені на "Зірках жердини" побив світовий рекорд в закритих приміщеннях, встановлений Бубкою на цьому ж турнірі в 1993 році. Тепер найвище досягнення дорівнює 6.16 м.