Українська правда

Під час велогонки Race Horizon Park 2015 у Києві 29, 30 і 31 травня перекриють вулиці

Сергей Шемшученко — 28 травня 2015, 20:13

У межах програми святкування Дня Києва 29, 30 і 31 травня ввосьме у столиці пройде масштабна традиційна міжнародна велогонка Race Horizon Park 2015.

Зверніть увагу, що на час заїздів будуть перекриті деякі вулиці для проїзду автомобілів, по яких пройде маршрут гонок.

29 травня, у п'ятницю, у Голосіївському районі відбудеться велогонка Horizon Park Race for Peace. Більше 100 велогонщиків з 13 країн Європи проїдуть вулицями Києва.

На відкритті заходу українські діти випустять у небо білих голубів, як символ миру, а спортсмени перед стартом відпустять 100 білих кульок зі своїми побажаннями миру Україні. Маршрут по пр. Голосіївський, вул. Голосіївська, пр. Науки, вул. Блакитного, вул. Героїв оборони буде перекритий орієнтовно з 9:00 до 14:30.

30 травня, у суботу, на Хрещатику пройде наймасовіше спортивне змагання до Дня міста. Традиційна велогонка на Хрещатику з 60-річною історією, яка переросла за ці роки у масштабне велосвято: всеукраїнський парад велолюбителів Велодень і міжнародна велогонка Horizon Park RaceMaidan.

Також вперше відбудеться Відкритий кубок ФВСУ на призи Horizon Park, у якому візьмуть участь як чоловіки-велолюбителі, так і найтитулованіші українські велогонщиці, наприклад, як Анна Соловей, срібна призерка чемпіонату світу на шосе.

Маршрут по Європейській площі, вул. Хрещатик, вул. Великій Васильківській, вул. Ковпака, вул. Антоновича, Либідській площі буде перекритий орієнтовно з 9:00 до 17:30.

31 травня, у неділю, велосипедний вік-енд завершиться у Солом'янському районі. Тут пройдуть вже традиційні змагання для любителів Horizon Masters Cup (чоловіки і жінки від 16 до 60+ років), у яких у минулому році взяв участь посол США Джеффрі Р. Пайєтт, організатори очікують його побачити і в цьому році.

Також відбудеться вже класична професійна міжнародна велогонка Horizon Park Classic. Маршрут по вул. Миколи Грінченка, вул. Кіровоградській, пр. Червонозоряному, вул. Андрія Головка, вул. Солом'янській, вул. Протасів Яр буде перекритий орієнтовно з 9:00 до 16:30.