Українська правда

Верняєв після Олімпіади в Ріо-де-Жанейро може змінити громадянство

Сергей Шемшученко — 22 червня 2015, 16:10

Український гімнаст Олег Верняєв після Олімпіади в Ріо-де-Жанейро може змінити громадянство.

Поки Верняєв не залишив України лише через свого тренера.

"До відходу Степка ставлюся адекватно - це його право. З одного боку, я його повністю підтримую - він правильно зробив. Не кожному хочеться тут знаходитися, коли ти виграєш медалі. Ось я тут тренуюся, тому що у нас чисто спортивна мета - це Олімпійське золото у багатоборстві, спочатку ми повинні добитися цього.

У когось трохи менше таланту і йому потрібні умови, щоб швидше пішло зростання. Мотивація, зарплата, умови - це усе грає свою роль і тому я ніколи не говорив, що Степко зробив щось погане. Я дуже багато сперечався з деякими людьми, які доводили, що вони зрадники, що вони погані. Але я вважаю, що пішла людина і пішла, він зробив свій вибір, пішов туди, де його поважатимуть і любитимуть. Зараз Степко виграв у Баку медалі, і ви б бачили, як там його зустрічали. Він там національний герой і забезпечений, напевно, до кінця життя.

Що мене тримає в Україні? У нас сам перехід вже робити не можна, тому що залишився рік до Олімпійських ігор, і якщо я зараз перейду - мене дискваліфікують, і я не виступатиму в Ріо. У будь-якому випадку, до Ріо-де-Жанейро ми тут. А так єдина причина, чому ми не поїхали відразу після Лондона - це тренер. Нам відразу після Олімпіади зробили пропозицію, але Геннадій Людвігович сказав, що нікуди не поїде і я поки не готовий теж", - цитує Верняєва xsport.ua.