Українська правда

Погребняк та Бутрим – найкращі легкоатлети липня в Україні

Сергей Шемшученко — 13 серпня 2015, 10:17

Завершилося голосування по визначенню найкращих легкоатлетів липня в Україні.

Нагадаємо, опитування традиційно проводиться серед членів Ради ФЛАУ, представників ЗМІ та вболівальників. Голоси кожної з груп при підведенні підсумків враховувалися як третина усіх голосів, пише ФЛАУ.

В обох номінаціях перевага лауреата над атлетом, який посів за підсумками голосування друге місце, склала лічену кількість голосів. Отож, найкращим легкоатлетом липня став сумчанин Віталій Бутрим, який на міжнародних змаганнях в Алмати (Казахстан) встановив новий рекорд України у бігу на 400 метрів – 45,01.

А найкращою легкоатлеткою минулого місяця визнано харків’янку Наталію Погребняк, яка показала п’ятий результат в історії серед українок у бігу на 100 метрів під час чемпіонату України у Кіровограді (11,09), а також виконала нормативи IAAF на чемпіонат світу-2015 на двох дистанціях – 100 м та 200 м – з особистими рекордами (11,09 та 22,75 відповідно).

Зауважимо, що Наталія Погребняк стала першою, кому двічі вдалося здобути звання найкращої легкоатлетки місяця. Адже їй також не було рівних за підсумками червневого голосування.