Головне

Спорт, культуру і медицину хочуть об`єднати в одне міністерство?

30.11.2015 11:27 409 0

Спорт, культуру і медицину хочуть об`єднати шляхом злиття міністерств і це негативно позначиться на кожному з напрямів.

Про це заявив у відкритому листі на ім'я президента України президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко.

"У кулуарах Кабінету Міністрів України вже не перший тиждень ходять чутки, що Міністерство молоді і спорту України збираються об'єднати з Міністерством охорони здоров'я України і Міністерством культури України зробивши одну структуру. Це не реформа, а звичайний популізм і спроба повного і остаточного знищення спортивної галузі ", - цитують Башенка "Україніські новини".

За словами Башенка, таке злиття повністю зірве підготовку українських спортсменів до Олімпіади-2016.

"До XXXI Олімпійських Ігор в Ріо-де-Жанейро залишилося півроку. Виглядає, ніби стратегічним завданням нинішнього уряду є зрив підготовки українських спортсменів до основного світового спортивного заходу.

Як на мене, хтось хоче підставити престиж нашої країни на міжнародній спортивній арені. Саме тому ми вирішили звернутися з листом до Президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, голів депутатських фракцій Верховної Ради України і усіх керівників Національних федерацій як х олімпійських, так і неолімпійських видів спорту і підтримати Голову профільного комітету Верховної Ради України Артура Палатного, що Міністерство молоді і спорт Україна треба зберегти, як окремий орган центральної виконавчої влади в Україна ", - заявив очільник українського велоспорту.

Коментарі ()