Українська правда

Українські збірні у кваліфікації на ЧС-2018 стартуватимуть з другого раунду

Сергей Шемшученко — 13 травня 2016, 21:37

На початку травня Європейська конфедерація волейболу (ЄКВ) затвердила формат проведення кваліфікаційних раундів чемпіонату світу 2018 року серед європейських збірних.

Вперше в історії ЧС з волейболу серед чоловічих команд прийматиме не одна, а відразу дві країни. Господарями стануть Італія та Болгарія, інформує сайт Федерації волейболу України.

Другий етап кваліфікації відбудеться з 23-го по 28-е травня 2017 року. На цій стадії вступить у боротьбу й українська збірна.

У цьому раунді будуть сформовані шість груп по шість колективів у кожній. Переможці у своїх групах одразу забезпечать собі путівки до фінальної частини. Командам, що посядуть другі місця, доведеться боротися за право грати у фіналі у третьому раунді.

Третій, заключний, етап кваліфікації пройде 15-20 серпня 2017 року. У ньому шість команд змагатимуться в одне коло за єдину, останню путівку від Європи до фінальної частини першості світу.

Що стосується чемпіонату світу серед жіночих колективів, то у кваліфікаційній боротьбі братимуть участь 42 європейські команди (на відміну від 39-ти у чоловіків).

Українська збірна увійде у гру з другого етапу (30 травня - 4 червня 2017 року): ті самі шість груп по шість команд, переможці потрапляють до фіналу напряму.

Третій, додатковий раунд кваліфікації за участю збірних, що посіли на попередній стадії другі місця, відбудеться 22-27 серпня 2017 року: дві кращі команди з шести отримають останні путівки до Японії, де і відбудеться фінальний турнір.