Українська правда

Фоменко: Якщо в двох словах, то Тимощук - авторитет

Сергей Шемшученко — 8 червня 2016, 19:52

Тактика збірної України у матчі з німцями буде обрана виходячи з того, яким чином буде діяти суперник.

Про це заявив наставник збірної України Михайло Фоменко, який на спеціальній прес-конференції розповів про підготовку команди до Євро-2016.

"Ми прекрасно розуміємо, що на нас чекає дуже складна гра - з чемпіонами світу. Крім того, стартовий матч на турнірі завжди непростий. Так що нас чекає по-особливому складна гра", - зазначив він.

"А що стосується тактики, то сьогодні ми зібралися не на тактичному занятті, а на прес-конференції. Так що на цю тему ми будемо говорити з футболістами. Можу сказати одне: тактика буде обрана виходячи з того, яким чином діє наш суперник - і в обороні, і в атаці, і при виконанні стандартів", - додав Фоменко.

Тренер також розповів, яку роль відводить Олександру Зінченку та Анатолію Тимощуку.

"Тимощук за своєю футбольною освітою опорний півзахисник, але ми вже використовували його в якості центрального захисника. Якщо треба буде, він зможе зіграти на цій позиції. Що стосується Зінченка, то його можна використовувати і як центрального півзахисника, і на флангах нашої атакуючої лінії", - пояснив він.

"Роль Тимощука у створенні атмосфери всередині команди? Якщо в двох словах, то він - авторитет", - заявив Фоменко, слова якого наводить dynamo.kiev.ua.

Раніше президент ФФУ Андрій Павелко заявив, що перше завдання збірної України на Євро-2016 - вийти з групи.