Головне

Українці здобули п'ять золотих медалей на чемпіонаті світу з класичного пауерліфтингу

28.06.2016 22:28 550 0

У м. Кіллін (США) завершився чемпіонат світу 2016 року з класичного пауерліфтингу серед дорослих, юніорів і юнаків.

Усі п’ятеро українців посіли найвищі місця у своїх вагових категоріях, інформує сайт Спортивного комітету України.

Лік золотим нагородам для "синьо-жовтої" збірної відкрила Наталя Дідюк з Харкова. Вона показала "золотий" результат у сумі (355 кг) серед ветеранів у ваговій категорії до 57 кг.

Чемпіонкою світу також стала юна спортсменка з Дружківки (Донеччина) Дарина Лазебна, яка виступала на змаганнях у ваговій категорії до 52 кг. У сумі триборства Дарина набрала 335,5 кг.

Двічі чемпіоном світу та рекордсменом планети став представник Полтавського регіону. Анатолій Новописьменний, який виступав у вазі до 93 кг, встановив нове світове досягнення в присіданні (302.5 кг) та за сумою триборства (812.5 кг). Окрім цього, Анатолій здобув перемогу в абсолютній першості серед юніорів.

Не менш вдалим видався виступ і в Максима Потьомкіна. На його рахунку рекорди світу у жимі лежачи (240,0 кг) та сумі триборства (877,5 кг), а також перемога у ваговій категорії до 120 кг. До цих здобутків Максим додав срібло в абсолютці серед юніорів.

Золото чемпіонату світу зі світовим рекордом виборов Михайло Буланий. Він виходив останнім у боротьбі за медалі. Атлет з Полтави виступав у вазі до 93 кг. У присіданні він показав 305 кг, у жимі лежачи - 210 кг, а у тязі потягнув на новий світовий рекорд (325 кг). Сума триборства у Буланого також була на рівні "свіжого" планетарного досягнення - 840 кг.

Анатолій Новописьменний. Світлина scu.org.ua
Коментарі ()