Головне

Скелелаз Болдирєв здобув ліцензію на ВС-2016

24.10.2016 20:10 448 0

23 жовтня в китайському Сямені завершився кубковий сезон 2016 року в дисципліні скелелазіння "швидкість".

У фіналі Кубку світу-2016 взяли участь двоє українських скелелазів, обидва призери цьогорічного розіграшу КС – Даниїл Болдирєв (Одеса/Донецьк) і Алла Маренич (Харків).

Нагадаємо, Болдирєв три рази піднімався в призи на етапах в цьому сезоні – бронза в Чунціні, срібло у Вілларсі й Арко. Маренич цього року вперше потрапила на кубковий подіум, здобувши срібло в Нанкіні.

У Сямені Даниїл дістався 1/4 фіналу, тоді як Алла зупинилася в 1/8 фіналу. У підсумку Болдирєв посів 5-у сходинку, а Маренич – 16-у.

Кубковий сезон Даниїл Болдирєв завершив на третьому місці в загальному заліку, в активі українця 363 очки.

Незважаючи на певну невдачу на ЧС у Парижі, де Болдирєв дістався лише чвертьфіналу і не зміг підтвердити титул чемпіона світу 2014 року, українець на мажорній ноті завершив увесь сезон. Як повідомив спортсмен, він отримав ліцензію на Всесвітні ігри-2017, і наступного літа представлятиме Україну у Вроцлаві (Польща).

Додамо, в цьому році Кубок світу-2016 зі швидкості приймали китайські міста Чунцін і Нанкин, французький Шамоні, швейцарський Вілларс, італійський Арко, і два останні етапи також відбулися в Китаї – Уцзян та Сямен. 

Світлина СКУ
Коментарі ()