Головне

"Трамп? Боже мій..." - як відомі спортсмени реагували на перемогу нового президента США

09.11.2016 18:27 16671 0
"Трамп? Боже мій..." - як відомі спортсмени реагували на перемогу нового президента США

У середу, 9 листопада 2016 року, перемогу на виборах у Сполучених штатах Америки здобув Дональд Трамп, ставши таким чином 45-м президентом цієї країни.

Деякі відомі спортсмени не оминули увагою цю новину, висловивши своє ставлення. Серед реплік переважно звучали слова нерозуміння, а дехто відверто був шокованим і злим.

Український боксер Іван Редкач, який живе у Лос-Анджелесі, спочатку не повірив підсумкам виборів, написавши "Трамп? Боже мій..." і додавши малюночок, на якому мавпеня закриває очі руками.

Згодом він вирішив пожартувати, розмістивши наступну картинку, де президент РФ Владімір Путін тримає на руках малого Трампа.

Колишній чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров написав наступне:

"Американці жартують з приводу від'їзду до Канади. Мешканці Прибалтики як ніколи серйозні, бо переживають за свої країни та життя, які тепер у небезпеці", - написав він.

Згодом у Каспарова виник спір з читачами, наприкінці якого він зазначив: "Ви помиляєтеся. Повторю ще раз: Росія БУЛА демократичною державою, нехай і недовго. А потім на наших останніх справжніх виборах перемогу здобув ідол Трампа".

Російський екс-чемпіон світу у суперважкій вазі Ніколай Валуєв, який подався у політику після завершення кар'єри, зізнався, що не очікував такого результату:

"Я, як і багато моїх колег, не очікував. Треба констатувати, що це зайвий раз підтверджує певну втому американців від риторики та ситуації всередині країни і по відношенню до багатьох держав. Пошук зовнішнього ворога перестав бути так затребуваний, як це було раніше. Сьогоднішній день для багатьох в Америці й у світі став певним одкровенням", - цитує Валуєва НСН.

Футболіст англійського Тоттенгема Ян Вертонген зауважив, що американцям має бути соромно:

"Не можу повірити, що я бачу це. Це так соромно" - написав бельгієць.

Гравець Манчестер Сіті Венсан Компані себе не стримував. Було видно, що він обурений.

"Що за?.. Давайте довіримо всю владу у світі ідіотам і подивимося, що вийде. Реаліті-шоу нового покоління", - накипіло бельгійському футболісту.

Чемпіон UFC (Абсолютний бійцівський чемпіонат) у напівлегкій вазі Конор Макгрегор також прокоментував ажіотаж навколо перемоги Трампа.

"Все це просто дивно для мене. Я не думаю, що щось зміниться. Я думаю, що громадськості просто промивають мізки, щоб вони думали, ніби щось станеться. Я не думаю, що він має будь-яку владу ", - наводить слова ірландського бійця Mirror.

Джоел Ембіід, центровий баскетбольного клубу Філадельфія, вирішив пожартувати:

"Ми всі з Африки, яка із задоволенням прийме нас назад", - іронічно зауважив камерунський баскетболіст.

Відома тенісистка Мартіна Навратілова, яка ніколи не приховувала свою нетрадиційну сексуальну орієнтацію, зауважила, що не знала, що США настільки секстистська країна.

"Я знала, що Америка була расистською країною, але не настільки. Але я і гадки не мала, що Америка була настільки сексистською. Нам має бути соромно", - написала 60-річна чешка, яка живе у Флориді.

Зауважимо, що на підтримку Дональда Трампа виступили Майк Тайсон, промоутер Дон Кінг і баскетболіст Денніс Родман.

Коментарі ()