Головне

Тренажери для офісу: від еспандеру до гантелі ®

18.01.2017 17:45 386 0

Рученьки терпнуть, злипаються віченьки — так завершується ваш офісний день? Тривала робота за монітором садить зір, псує осанку. А кава і фаст-фуд — фігуру. Вихід? Слідкувати за своїм харчуванням і завести в офісі кілька тренажерів.

Оптимальний набір — бігова доріжка, комбінований тренажер, стійка з гантелями та стійка для присіду. Цього достатньо, щоб давати м’язам різне навантаження і тренування мали помітний результат. Хороший тренажер — півсправи, на перший час не скупіться оплатити послуги тренера, щоб пояснив як не розбити ніс під час бігових вправ і не потягти поперек, навантажуючи спину.

 

Примітивні бігові доріжки коштують від 4000 гривень, стійка з гантелями — від кількох сотень гривень за набір з 8 гантелей до кількох тисяч за професійне обладнання для бодібілдингу. Комбінований тренажер можна купити в середньому за 2-3 тисячі.

Так, аби одночасно могло займатись до 6 людей, площа офісного спортзалу повинна складати 60 кв.м. Проте якщо вільного місця немає або гірше, в офісі немає душу, можна обмежитись еспандером та подушкою для тренування рівноваги. Такий тренажер коштуватиме до 350 гривень і вміститься в шухляду робочого столу. Ще один плюс — для занять не треба переодягатися у спортивне, але і ефект від вправ буде зонованим. Повноцінне ж тренування приводить в тонус м’язи всього тіла.

Ще один "шухлядний" тренажер — Foam Roller. Це масажний тренажер, починати займатись з яким можна без розминки. Найпростіший коштує 400-600 гривень, до пари одразу ж купуйте килимок: більшість вправ з Foam Roller виконують в позиції "лежачи". Масажним ролом, наприклад, користуються бігуни для розслаблення або розігріву м’язів, тренажер також підходить для відновлення ушкоджених м’язів. З роллером, на відміну від еспандеру, можна займатись комплексно, отже і толку з нього більше.

Якщо бігова доріжка в офісі все ще викликає скепсис, почніть з малого. Еспандер вам в руки!

Коментарі ()