Головне

Українка здобула медаль на чемпіонаті світу з воднолижного спорту серед юніорів

24.01.2017 18:53 477 0

На початку січня у чилійській столиці Сантьяго пройшла світова першість з воднолижного спорту серед юніорів (до 17 років) під егідою Міжнародної федерації воднолижного спорту та вейкбордингу (IWWF).

Збірна України була нечисельною, представлена лише трьома атлетами, однак це не завадило українцям уперше увійти до топ-5 збірних світу.

Медалі розігрувалися у кожній окремій дисципліні, у багатоборстві, а також у командному заліку, інформує офіційний сайт Спортивного комітету України.

Найвищий результат у "синьо-жовтому" колективі продемонструвала Софія Максименкова, яка виграла срібло у стрибках з трампліну, оновивши свій же національний рекорд у цій дисципліні серед жінок одразу на 70 см - 44.7 м.

Досить високо Максименкова змогла фінішувати у фігурному катанні. Вона вперше увійшла до п’ятірки найсильніших юніорок світу, ставши кращою серед європейських спортсменок.

У фіналі фігур Олександр Самойлов увійшов до п’ятірки найсильніших, оновивши на попередній стадії особисте досягнення.

Зазначається, що Максименкова - чемпіонка Старого Світу 2016 року (U-17) у багатоборстві та срібна призерка Європи на трамплін; Просветова - двічі переможниця ЧЄ-2016 у категорії до 14 років (багатоборство, трамплін); Самойлов - тричі золотий призер ЧЄ-2015 до 14 років (у фігурах, на трампліні та в багатоборстві).

На світлині: Алекс Самойлов (перший ліворуч), старший тренер збірної на ЧС Максим Семавін, Станіслава Просветова, Софія Максименкова (перша праворуч)
Коментарі ()