Головне

Мутко змусив росіянку Піщальнікову замовчувати факт допінгу в Росії - The Daily Mail

20.02.2017 08:37 1325 0

Віце-прем'єр уряду Росії зі спорту Віталій Мутко в 2013 році змусив мовчати метальницю диска Даріну Піщальнікову про допінг-систему в країні.

Про це пише sports.ru з посиланням на The Daily Mail

Піщальникова, що здала позитивну допінг-пробу перед Лондоном - 2012, в 2013 році відправила до WADA і IAAF листи, в яких розповіла про участь Валентіна Балахнічева, Валентіна Маслакова, Алєксєя Мельнікова і Григорія Родчєнкова в допінговій системі в Росії. WADA перенаправило її лист російським чиновникам сподіваючись на те, що вони розберуться з проблемою.

Після цього Мутко зустрівся з Піщальніковою і сказав їй, що президентові Росії Володимиру Путіну потрібна московська антидопінгова лабораторія для Сочі - 2014, і що спортсменка повинна відмовитися від своїх слів.

Спочатку Піщальнікова не погодилася з умовляннями Мутко, але їй пригрозили довічною дискваліфікацією. У разі, якщо Піщальнікова відмовилася б від своїх свідчень, спортсменці обіцяли дискваліфікацію терміном в 10 років. Легкоатлетка погодилася і відкликала свої звинувачення.

"Мутко був міністром спорту у той час. Він би не залишився на своїй посаді, якби в Сочі повторився провал Ванкувера- 2010.

Коли я працював в РУСАДА, то бачив, що лояльні до нього люди завжди займали хороші посади. Мутко має бути відсторонений від спорту довічно. Без обговорень. Він знищує олімпійські цінності", - розповів інформатор WADA Віталій Степанов.

Коментарі ()