Головне

Майно і банківські рахунки НСК Олімпійський заарештовані

21.03.2017 14:27 1911 0

Державна аудиторська служба провела перевірку діяльності держпідприємства НСК Олімпійський за період з січня 2012 року по листопад 2016 року і виявила низку причин його збитковості.

Про це повідомляють на сайті Держаудитслужби.

Головною з них є значна частина амортизаційних відрахувань на об’єкти, які були реконструйовані та побудовані до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. На сьогодні підприємство має великі суми боргів, його майно та банківські рахунки арештовані.

Це сталося через те, що держава не виконала своїх зобов’язань щодо повного фінансування робіт із будівництва та реконструкції стадіону до Євро-2012, а також через відсутність держпідтримки на погашення зобов’язань, які взяло підприємство для реконструкції стадіону відповідно до міжнародних стандартів.

Відзначають, що незважаючи на проведення Євро-2012, підприємство вже протягом п’яти років має борги, зокрема перед підрядниками за виконані будівельні роботи, на суму понад 145 млн гривень.

Як результат, за позовами підрядних організацій суди прийняли рішення про стягнення з НСК боргу на суму 93 млн гривень і 61,7 млн гривень штрафних санкцій.

"На сьогодні підприємство не має достатньо коштів для погашення зазначених боргів і добудови функціональної зони, оскільки його доходи мають сезонний характер і використовуються переважно на виплату заробітної плати, оплату комунальних послуг та інші видатки, пов’язані з утриманням стадіону", -зазначено в повідомленні.

За результатами аудиту було розроблено низку рекомендацій, спрямованих на поліпшення фінансових результатів НСК.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року в Мінспорту заявили, що приватизація НСК Олімпійський неможлива через його борг перед державою в розмірі 2,5 млрд гривень.

Раніше стало відомо, що на Олімпійському встановили систему автоматичної фіксації голу Hawk-Eyе.

Як відомо, у 2016-му році державна виконавча служба арештувала майно державного підприємства Національний спортивний комплекс Олімпійський.

Коментарі ()