Головне

Насіров і Шуфрич - серед найгірших очільників спортивних федерацій. ВІДЕО

24.04.2017 18:15 1452 0

Програма "Факти Тижня з Оксаною Соколовою" на телеканалі ICTV зробила ревізію всіх чинних чи колишніх політиків, що очолюють українські спортивні федерації.

У результаті дослідження найгіршими прикладами сполучення політичної діяльності і спорту стали президент Федерації дзюдо Роман Насіров, президент Федерації стрільби з лука Нестор Шуфрич та екс-президент Федерації кінного спорту Олександр Онищенко.

А найвправнішим виявився нинішній президент Федерації футболу Андрій Павелко. На відміну від решти Павелко розпочинав кар’єру у футболі, а потім потрапив у політику, пише ICTV.

"На відміну від усіх, у мене було все навпаки. Я зайнявся футболом, коли не був політиком. Я був молодим підприємцем, займався бізнесом, був успішним бізнесменом. І вкладав свої гроші у розвиток футболу. Це було щиро, тож у мене все навпаки виходить: спочатку футбол, а потім політика. – сказав "Фактам" Андрій Павелко.

Майже всім решті героям дослідження автори закидають зловживання владою і корисні мотиви головування у спортивних установах. Крім згаданих персонажів у рейтингу фігурують Олександр Герега з Федерації важкої атлетики, Микола Томенко з Федерації біатлону, Ілля Кива з Федерації доміно та дворового футболу, Михайло Бродський з федерації баскетболу, а також депутати Валентин Нечипоренко та Андрій Кожем’якин.

Раніше вже повідомлялося, що новим президентом Федерації дзюдо України став скандальний Насіров.

Коментарі ()