Головне

Росіяни та білоруси не братимуть участь в Олімпійських іграх-2024

25.04.2024 23:38 2620 0
Росіяни та білоруси не братимуть участь в Олімпійських іграх-2024

Російські та білоруські фехтувальники не братимуть участь в Олімпійських іграх-2024 в Парижі.

Про це повідомила Європейська конфедерація фехтування.

Представники "нейтральних" країн втратили можливість відібратися на змагання через олімпійські кваліфікаційні турніри. Росії та Білорусі можна було виставити по одному спортсмену у кожному виді зброї, однак жоден спортсмен у підсумку не був заявлений.

"Немає ні російських, ні білоруських спортсменів. Дата для подачі заявки (на кваліфікаційний турнір) пройшла. Причина їхньої відсутності невідома, офіційного листа, щоб це пояснити, не було", —  сказав президент ЄКФ Джорджіо Скарсо

Слід нагадати, в травні 2023 року після недопуску провідних російських фехтувальників до змагань президент НОК Росії Станіслав Поздняков заявляв про бойкот відбіркових стартів до Парижа-2024

Додамо, що згідно із заявою МОК, спортсмени з Росії та Білорусі зможуть узяти участь у літній Олімпіаді-2024 як індивідуальні атлети в нейтральному статусі. Серед деяких рекомендацій є пункт про те, що спортсмени не мають служити в армії агресорів.

Раніше легендарний чеський хокейний воротар Домінік Гашек розкритикував Міжнародний олімпійський комітет за допуск російських спортсменів до Олімпійських ігор-2024.

Коментарі ()