Головне

Українка Ірина Ярош дискваліфікована на два роки

21.05.2008 09:26 432 0
Офіційний сайт міжнародної федерації веслування (FISA) опублікував повідомлення про дискваліфікацію української спортсменки Ірини Ярош.

Всесвітній антидопінговий комітет (WADA) у грудні минулого року знайшов в аналізах українки цілу серію заборонених до вживання препаратів. Аналізи були взяті в Ярош у Єгипті, під час тренувального збору української команди.

Ірина, у виправдувальному листі до WADA повідомила, що заборонені медичні препарати могли потрапити в її організм коли вона лікувала застуду. За словами спортсменки, ні лікар команди, ні її тренер не мали поняття про те, як і чим вона лікувала кашель і запалення.

Представників FISA виправдання Ярош не вразили для скасування дискваліфікації, нагадавши при цьому що кожен атлет у першу чергу сам несе відповідальність за те, що він приймає, у яких кількостях і по чиїх командах.

Із січня 2008 року на Ірину Ярош накладена дворічна дискваліфікація.

Ірина Ярош виступала торік на чемпіонаті світу U-23 у Шотландії, де разом з Оленой Яшной вона зайняла в змаганнях двійок 4 місце. У вересні 2007 року на чемпіонаті Європи в Познані Ірина виступала в складі вісімки.

www.sports.com.ua

Коментарі ()