Головне

Чебан підтримав українських веслувальниць у скандалі з мінспорту

31.08.2016 10:34 2023 0

Олімпійський чемпіон Ріо в каное-одиночці Юрій Чебан розкритикував Міністерство спорту України за його позицію в скандалі в українському веслуванні.

"У дівчат складніше ситуація. Тому що там починається конфлікт чотирьох сторін. Навіть п'яти або шести. Кожен хоче засунути свою людину. Там вже починають включатися якісь зв'язки, якісь незрозумілі стосунки з людьми. Там вже не переслідується спортивний інтерес.

Ось Жданов каже, що він переслідував спортивний інтерес по цьому положенню. Але він же не каже, що це положення склав головний тренер, щоб туди потрапила його людина.

Цього ніхто не озвучує. Вони сказали, що вони переслідували спортивний інтерес, тому що цей човен узяв ліцензію і показав найкращий результат. Але він же не говорить, що був попутний вітер.

Я був на каналі, я це бачив, тренер це бачив. А вони сидять в кабінетах, дивляться на папірці "так, краще"!, не прислухаються до тренера, до президента федерації, який теж підтримував дівчаток і був на каналі, коли вони виступали.

Була б медаль і не одна, в двійці була б. Вони просто не взяли тренера, викинули його за місяць перед іграми. Але я вам скажу так, що якби я не узяв золото, то про цю ситуацію ніхто не знав, ніхто б не запитував.

Вилили б на мене відро помиїв на голову - чому я жену на головного тренера і що він був правий, коли мене називав відпрацьованим матеріалом. Коли ти виграєш, то все стає явним. Ось такий парадокс", - цитує Чебана Трибуна.

Нагадаємо, що мінстра спорту Ігоря Жданова українські веслувальниці звинуватили у шантажі. 

Юрій Чебан. Світлина - Getty Images
Коментарі ()