Головне

Дмитро Кірсанов: Хлопцям до снаги вийти у фінал чемпіонату Європи

27.06.2008 11:25 1209 0
Дмитро Кірсанов: Хлопцям до снаги вийти у фінал чемпіонату Європи

Збірна України з регбі-7 вдало стартувала у відбірковому континентальному циклі, зайнявши на турнірі десяти команд в столиці Грузії високе друге місце. Підопічні австралійського фахівця Майкла Лео Бішопа переможним маршем пройшли перший груповий раунд, обігравши суперників з Латвії, Азербайджану, Молдови і Греції. Потім в півфіналі взяли гору над господарями поля і лише у фіналі поступилися одному з лідерів світового регбі як в класичному, так і в міні-форматі цієї гри - збірній Уельсу. Загальний баланс нашої дружини такий: 5 перемог і 1 поразка, ігрові очки 154-59, спроби 24-9, реалізації 17-7. «Ковалями» перемог української команди, окрім, природно, тренера Бішопа, стала «чортова дюжина» майстрів овального м'яча. Це - харків'яни Сергій Церковний, Сергій Гарькавий, Олександр Любий, Вадим Колишкін і В'ячеслав Пономаренко; одесити Руслан Церковний, Георгій Гегідзе, Георгій Тодрадзе, Джаба Малагурадзе і Дмитро Кірсанов; Сергій Монастирьов і Віталій Орлов (обидва - київський «Авіатор»); хмельничанин Олег Квасниця.  

28-29 червня в Москві підопічним Майкла Бішопа потрібно вирішити завдання виходу у фінальний турнір чемпіонату Європи, який відбудеться в Ганновері 12-13 липня. З минулої неділі збірна мала невеликий збір в Хмельницькому.

Дмитро Кірсанов: 

- Основним завданням підготовчого збору було відновлення фізичних кондицій гравців, - розповідає Кірсанов. - Після важкого сезону, в якому були намішані ігри з класичного регбі і «сімки», хлопці, звичайно, втомилися, тому сильно навантажувати їх не було жодного сенсу. Тренування відбувалися у полегшеному режимі. 

- Чи всі найсильніші вирушають в столицю Росії?

- Ні. У зв'язку з тим, що завдання виходу у фінальну частину Євро вирішене на 80 відсотків, керівництво збірною прийняло рішення дати відпочинок травмованим гравцям «Кредо-63» Георгію Гегідзе, Георгію Тодрадзе і Руслану Церковному. В принципі, ці хлопці могли б грати і зі своїми пошкодженнями, але в цьому немає гострої необхідності. Їх послуги ще знадобляться у Ганновері. 

Фото rugby.org.ua

- В якому ж складі вирушає на другий кваліфікаційний етап наша команда?

- Її кістяк традиційно складають регбісти харківського «Олімпу». Це Сергій Церковний, Максим Кравченко, Олександр Любий, Вадим Колишкін, Микола Кірсанов і В'ячеслав Пономаренко. Також у складі команди Олег Квасниця з хмельницької «Оболонь-Університет», Віталій Орлов з київського «Авіатора» і Джаба Малагурадзе з одеського «Кредо-63». В принципі, за винятком названих травмованих одеситів, це поєднання гравців є наразі оптимальним. 

- Кажучи про те, що завдання практично виконане, ви не боїтеся недооцінити своїх суперників по московській групі?

- Для того, щоб пробитися до Ганновера, нам досить вийти з групи в півфінал. Зрештою, лише Росія представляє серйозну загрозу, тоді як команди Литви, Азербайджану і Норвегії - набагато слабкіші суперники. Думаю, хлопцям до снаги виконати завдання-мінімум, ну а там, можливо, і за підсумкову перемогу на етапі поборемося.

За матеріалами Романа Василенка та Володимира Казімірова, Федерація Регбі України

Коментарі ()