Головне

Харківський "Олімп" знову став чемпіоном України

13.10.2013 14:16 647 0
Харківський "Олімп" знову став чемпіоном України

У суботу, 12-го жовтня, на стадіоні "ХТЗ" у Харкові відбувся другий фінальний матч чемпіонату України з регбі-15, у якому регбійний клуб "Олімп" приймав одеський "Кредо-1963".

Нагадаємо, що перший матч, який відбувся в Одесі 30-го вересня, переможця не виявив - 18:18.

У дебюті матчу команди обмінялися штрафними ударами, і до 8-ої хвилині рахунок був рівним - 3:3 (у харків'ян відзначився Олег Косарєв, у одеситів - Артем Кулік). А вже на 9-ій хвилині Олег приніс "Олімпу" ще 7 балів, зробивши занесення у "місто" гостей і точно пробивши реалізацію - 10:3.

Через півгодини гри Косарєв знову був точний при виконанні штрафного удару - 13:3. До перерви зусиллями Олександра Ломакіна і все того ж Олега Косарєва (спроба + реалізація) підопічні Валерія Кочанова ще більше збільшили розрив - 20:3.

Перерва пішла гостям на користь. Вже в дебюті другого тайму "кредовці" організували спробу - це Віталій Крамаренко у потужному ривку прорвався у "заліковку" чемпіонів по краю, але без реалізації (20:8). В цілому, у другому таймі гра вирівнялася, а часом "Кредо" виглядав цікавіше в атаці. Щоправда, отримати з цієї активності дивіденди одеситам так і не вдалося. Підвела точність.

За весь матч Артем Кулік не використав мінімум чотири можливості вразити ворота "Олімпу" зі штрафних. На відміну від Олега Косарєва, який закінчив гру зі стовідсотковим показником влучань у ствір. У другій половині матчу "кікер" чемпіонів двічі точно пробивав зі штрафних. У підсумку 26:8 - перемога "Олімпу", який оформив шостий поспіль і восьмий в історії титул чемпіонів України з регбі-15.

Коментарі тренерів і гравців після зустрічі:

Валерій Кочанов (головний тренер РК "Олімп"): Гра вийшла хороша, динамічна. Думаю, вона всім сподобалася, і ніхто з глядачів не пошкодував про те, що сьогодні прийшов на стадіон. Хлопці - молодці, повністю виконали настанову на гру. Дякуємо за підтримку всім!

Олег Косарєв (півзахисник РК "Олімп"): Ми недооцінили суперника, коли грали в Одесі. Після того матчу наша команда провела роботу над помилками. І сьогодні всі хлопці вийшли з єдиною метою - досягнути перемоги. І добилися її. Ці фінальні ігри вийшли найбільш важкими за останні кілька років. Нелегко дісталася нам перемога, але все ж дісталася.

Чемпіонат України з регбі-15

Вища ліга

Чоловіки

12 жовтня

"Олімп" (Харків) - "Кредо-1963" (Одеса) 26:8 (20:3)

Спроби: Косарєв, Ломакін - Крамаренко
Реалізації : Косарєв (2)
Штрафні : Косарєв (4) - Кулік

"Олімп" (старт): Пирогов, Кірсанов, Залізняк, Мухін, Ломакін, Царевський, Мельников, Колишкін, Кравченко, Церковний (к), Косарєв, Пономаренко, Гарькавий, Любий, Войтов

Запасні та ті, що виходили на заміну: Гурильов, Барвенко, Литвиненко, Подсітков, Чураєв, Бурдій

"Кредо" (старт): Крамаренко, Полянський, Чайка, Козир, Гуленко, Даушвілі, Нікітін, Федишин, Кікачеішвілі, Безуглий, Такунов, Масюков П., Масюков Д., Марченко, Кулік

Запасні та ті, що виходили на заміну: Павлов, Вертилецький, Порохончук, Залевський, Чишко, Чекмарьов, Рибочка

За матеріалами прес-служби РК "Олімп" і прес-служби ФРУ

Зевін

Коментарі ()