Головне

Міністерство молоді та спорту позбавило фінансування українське регбі

14.04.2014 15:17 516 0
Міністерство молоді та спорту позбавило фінансування українське регбі

Міністерство молоді та спорту України відмовило у фінансуванні збірних команд країни з регбі-15.

Про це пише сайт ФРУ.

Таким чином, команда U-18, яка вирушила на чемпіонат Європи до Польщі і національна збірна фактично поїхали на ці турніри без коштів. Наказ про виділення бюджетного фінансування на ці виїзди, які затверджені календарним планом, не підписаний.

Це рішення озвучили заступник директора департаменту олімпійських видів спорту Л.М. Мирський та заступник міністра молоді та спорту Н.Д. Уманець.
Підставами для припинення фінансування збірних стали (цитата): "складна ситуація в країні". І те, що регбі- 15 (цитата): "це непріоритетний і не олімпійський вид спорту".

Ймовірно, вояжі збірних будуть оплачені з коштів IRB, які міжнародний союз виділив на розвиток регбі в Україні. Це означає, що всі освітні і розвиваючі програми будуть зупинені на невизначений термін. У тому числі, дитячо-юнацькі та студентські змагання, які також в основному проводяться за кошти з траншу.

"Ми будемо намагатися пояснити новому керівництву міністерства, що нашу гру не можна ділити. Ми не можемо розвивати регбі-7 і не розвивати регбі-15, або навпаки. Я прекрасно розумію, що ситуація в країні не найлегша, але ми й так пішли назустріч міністерству, скоротивши витрати до мінімуму", - заявив президент Федерації регбі України Владислав Булгаков.

"Своїм рішенням, керівники нашого спорту фактично відкинуть українське регбі на кілька десятків років тому. Адже якщо ми будемо змушені знятися з міжнародних змагань, послідують найжорстокіші санкції від IRB, аж до багаторічного відсторонення від участі в турнірах на рівні збірних", - зазначив Булгаков.

Додамо, що державна підтримка регбі за весь час незалежності України не перевищувала двох мільйонів гривень на рік. А вагому частину витрат Федерації несли на собі небайдужі до цього виду спорту люди.

У сезоні 2014 в бюджет було закладено 1,7 млн. гривень, які на прохання міністерства скоротили до 1,36 млн.

Коментарі ()