Головне

НОК України не давав згоди на перехід Оберемка під прапор Росії

15.03.2016 23:24 827 0

Національний олімпійський комітет України (НОК) не давав своєї згоди на участь кримського спортсмена Максіма Оберемка в Олімпіаді 2016 року, де він має намір представляти Російську Федерацію в дисципліні віндсерфінг.

Про це Крим.Реалії повідомив прес-аташе Національного олімпійського комітету України Іван Бондарчук.

"Національний олімпійський комітет України займає принципову позицію проти надання дозволу для переходу українських спортсменів в інші країни. Батьківщину не вибирають!

Про свою позицію НОК України проінформував Міжнародний олімпійський комітет відразу після винесення рішення виконкомом НОК України. В той же час, відповідно до Олімпійської Хартії Міжнародного олімпійського комітету, - основного закону світового олімпійського руху, - остаточне рішення в питаннях переходів спортсменів для участі в змаганнях Ігор Олімпіади приймає виконком Міжнародного олімпійського комітету", - повідомив Крим.Реалії Бондарчук.

В той же час, в комітеті підкреслили, що право надання дозволу на перехід спортсменів належить національним федераціям, які є незалежними громадськими організаціями. Національний олімпійський комітет України може вплинути тільки тоді, коли йдеться про скорочення мораторію для участі в Олімпійських іграх.

У Криму вже оголосили про майбутню поїздку кримського спортсмена Максіма Оберемка на Олімпіаду в Ріо.

Раніше повідомлялося, що Оберемко зі своєю дружиною, також віндсерфером Ольгою Маслівець, вже стали росіянами.

Маслівець і Оберемко - "нові росіяни"
Коментарі ()