Головне

Україна таки заборонила Айвазяну виступати під прапором Росії на ОІ-2016

11.04.2016 13:06 410 0

Олімпійський чемпіон 2008 року, стрілець з Криму Артур Айвазян не буде у цьому році представляти Росію на літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

За словами спортсмена, після того, як він вирішив виступати під прапором Росії, українська сторона подала протест, позбавивши його права брати участь у міжнародних змаганнях протягом трьох років.

Наразі Айвазян продовжує тренуватися, виїжджати на збори, але виступає тільки на російських змаганнях, інформує РИА Крым.

"Протягом останніх двох років ми намагалися цю ситуацію виправити, спілкуватися з українською стороною у надії, що це питання все-таки вирішиться позитивно, і Україна забере свій протест з Міжнародної федерації стрілецького спорту", - сказав сам Айвазян.

"Але вони на цей крок не пішли. Я зрозумів, що ось-ось Олімпіада, команда російська вже сформована, шансів одна тисячна", - додав він.

Спортсмен уточнив, що карантин закінчиться для нього восени 2016 року.

"Він діє не з референдуму, а з моменту, коли конкретний спортсмен виступав за кордоном, представляв ту чи іншу збірну. Я останній раз виїжджав і представляв Україну на фіналі Кубку світу у листопада 2013 року", - зауважив він.

Раніше Айвазян не виключав, що, якщо не зможе виступити у Ріо-де-Жанейро, то має намір представляти Росію на Олімпійських іграх 2020 року.

Нагадаємо, Айвазян заявляв, що це не він втік до Росії, а Росія прийшла до Криму.

Артур Айвазян
Коментарі ()