Головне

FIS прийняла жорстке рішення по відсторонених раніше російських лижниках

30.11.2017 19:45 1693 0
 Алєксандр Лєгков

Міжнародна федерація лижного спорту (FIS) відсторонила кількох російських спортсменів, які були дискваліфіковані МОК за участь у допінгових махінаціях на Олімпіаді в Сочі.

Таким чином, Алєксандр Лєгков, Євгеній Бєлов, Юлія Іванова, Євгеній Шаповалов, Алєксєй Пєтухов та Максім Вілєгжанін не зможуть брати участь у будь-яких змаганнях під егідою FIS, незважаючи на те, що попередньо вони були заявлені на етапи Кубку світу.

Проте, після того, як МОК опублікував мотивувальну частину рішення по Лєгкову, рішення було узгоджено відповідно до процедури. 

Експерти та юристи FIS вирішили, що на підставі доказів, висновки, які було зроблено по справі Лєгкова, можуть бути застосовані і до інших спортсменів. 

"Антидопінгова служба FIS встановила, що всі вони (російські спортсмени - ред.) брали участь в систематичному змові і отримували вигоду з заборонених маніпуляцій", - йдеться у заяві. 

Нагадаємо, 24 листопада Росія втратила перше місце у медальному заліку Сочі-2014 через позбавлення нагород трьох спортсменів.

27 листопада стало відомо, що завдяки дискваліфікації біатлоністки Ольги Вілухіної українка Віта Семеренко стала срібною призеркою Ігор-2014

Всього Росія втратила вже 14 медалей Сочі-2014.

Нагадаємо, що 5 грудня МОК прийме рішення про те, чи виступить Росія на Олімпіаді-2018.

 

Коментарі ()