Українська правда

Сергій Стаховський: Ми увійшли до історії українського тенісу

Сергей Шемшученко — 8 березня 2009, 12:13

Про Сергія Бубку

Я б відзначив насамперед той момент, що Сергій Бубка грав дуже здорово. Він відмінно подавав, практично не залишав суперникам шансів на своїй подачі.

Про свою гру

Я, звичайно, пару раз, що називається, здав на своїй подачі в четвертому сеті, у п'ятому теж були неприємні моменти. Напевно, наслідок втоми, втрачається концентрація. Позначається четирьохсетовий матч 6 березня. Не можу сказати що я "помер", але трохи "підсів", концентрація в кінці матчу знизилася.

Про історію українського тенісу

Ми з Бубкою намагалися "залишитися" в матчі, боролися за кожне очко, і дуже раді, що перемогли, що вдалося сьогодні все закінчити. Важко уявляю, як би я вийшов на одиночний матч, якщо б у парі не вийшло дотиснути. Тобто я б звичайно вийшов, але результат не гарантував. Це був гарний матч, думаю, й глядачам він сподобався, було кілька дуже цікавих розіграшів. Ми зуміли сьогодні записатися в історію українського тенісу.

Про командний досвід

Ми з Сергієм вже грали матчі і в Кубку Девіса, і в турнірах, встигли добре зігратися, і думаю, ми зіграні краще ніж наші суперники. Тому у нас була певна перевага, яку ми намагалися реалізувати.

Про подальші плани

Якщо потраплю в основу, то обов'язково поїду в Індіан-Веллс. Для цього до понеділка, 9 березня, ще повинен хтось знятися, після понеділка в основу вже пройде лакі-лузер з кваліфікації. Так що, якщо не потраплю, то вже буду готуватися на Маямі.

Про рейтинг

Я втратив 50 позицій, і в плані очок до сотні не так багато - здається, 150-160 очок. Останнім часом я показую стабільний рівень, який вже не стрибає вгору-вниз, як у минулому році. До того ж у наступні півроку мені практично нічого не треба захищати, лише кілька очок з Ролан Гаррос. Тому є відмінний шанс у цей період набрати рейтинг. Попереду - Америка і європейський ґрунт.

sapronov-tennis.org