Українська правда

Міністра Павленка назвали "брехуном, який розвалив спорт"

Сергей Шемшученко — 16 жовтня 2009, 15:16

Конфлікт між колишнім віце-президентом Федерації тенісу України та спонсором жіночої збірної України Юрієм Сапроновим і міністром у справах сім`ї молоді та спорту Юрієм Павленком, отримав своє продовження на прес-конференції у Харкові, що пройшла у п`ятницю, 16 жовтня.

Нагадаємо, що нещодавно Павленко на одній із зустрічей міністра з харківськими журналістами заявив, що Сапронов клопоче про нагородження гравців жіночої збірної України з тенісу з метою одержати нагороду для себе.

Відповідь Сапронова на звинувачення Павленка стала такою: "У сьогоднішній Україні - це найбільш безвідповідальний міністр, брехун, що розвалив спорт, і щастя для України, що часу добратися до розвалу молоді і сім`ї йому не вистачить".

Сапронов підкреслив, що його не може не хвилювати настільки безвідповідальний підхід Юрія Павленка до управління спортивною галуззю і виконанню власних обіцянок.

30 квітня 2009 р. на зустрічі Павленка з президентом Федерації тенісу України Вадимом Шульманом і тоді ще віце-президентом ФТУ Юрієм Сапроновим було обіцяно про нагородження всіх членів жіночої збірної державними нагороди, а також про передачу тенісних кортів на Льодовому стадіоні в Києві в управління ФТУ.

Даної обіцянки Павленко так і не виконав.

Ще одним провалом Павленка Сапронов назвав так звану реалізацію Програми розвитку фізкультури і спорту, оскільки всі гроші виділються міністерством лише на Євро-2012.

За словами Сапронова, із 553 басейнів у країні третина не працює, а в Харківській області за останній Олімпійський цикл було закрито 29 ДЮСШ, 9 тисяч дітей викинуті на вулицю разом з 200 тренерами. Бюджет спортивної галузі цього року скоротився до 587,2 мільйонів гривень і складає 71,9% від бюджету 2008 року.

Не залишив осторонь Сапронов і тему реконструкції НСК "Олімпійський", оскільки, саме Павленко запевняє, що зі стадіном все буде гаразд.

"За інформацією, що оприлюднив один з кервників комісії Верховної Ради Равіль Сафіуллін, міністр спорту України Юрій Павленко намагається замилити око абсолютно усім. Кошторис будівництва виріс з 1,5 млрд. гривень до 2,114 млрд, звучать цифри в 4,9 млрд гривень. Тоді як у Польщі відкрито заявляють, що суми на будівництво стадіонів у зв'язку з фінансовою кризою, навпаки, падають. Існують сумніву щодо виконання термінів будівництва".

Що стосується близької до Сапронова жіночої збірної з тенісу, то він заявив, що фінансування команди у 2009 році склало 60 тис. грн (1,96% від вкладень у команду).

"Ми вкладали і готові надалі фінансувати самі, але партнерство, що так необхідно саме державі, можливе на принципах взаємної поваги, прозорості, довіри і професійної компетентності. Якщо цього не буде, то спорт, а з ним і міжнародний імідж країни, може опинитися під загрозою. Відповідальність за зрив взаємодії "влада-бізнес" повинний нести головний керівник спортивного відомства України", - заявив Сапронов.