Українська правда

Стаховський: Хочеться потрапити на Australian Open

Сергей Шемшученко — 31 жовтня 2009, 13:45

Турнір АТР у Санкт-Петербурзі для Сергія Стаховського є дуже важливим з огляду на перший турнір серії "Великого шолому" Australian Open, який пройде з 18 по 31 січня.

Про це українець Сергій Стаховський заявив після перемоги над німцем Бьорном Пау.

"Матч вийшов досить напружений, у другому сеті зав'язалася серйозна боротьба. Для нас обох цей матч був важливий - хочеться потрапити до Австралії в наступному сезоні. Мені більше поталанило в першому сеті, вдало зробивши два брейка, я виграв 6:2. У другому сеті все було по-іншому, слава богу, що мені з третього матчбола вдалося взяти його подачу", - сказав тенісист.

Стаховський також прокоментував півфінальне протистояння з Маратом Сафіним.

"З Маратом буде грати важче, він грає вдома і більшість глядачів будуть вболівати за нього. За підтримки уболівальників він грає краще. Сафін виграв два турніри "Великого шолома", був першим номером у світі. Нехай це було не вчора, але говорить про все", - вважає наш співвітчизник.

"За останні чотири тижні я провів 22 або 23 матчі. Але стан нормальний, адже я ще тут, я ще живий. Звичайно, хочеться вже скоріше завершити сезон. Сподіваюся, за два тижні буде відпочинок. На St.Petersburg Open відчуваю себе комфортно, тому в мене не було сумнівів - заявлятися чи ні. Тут кожен хоче виграти. Але, заявляючись на турніри в залі, я переслідую мету набрати достатню кількість очок, щоб потрапити на Australian Open", - цитує Стаховського Sports.ru.