Українська правда

Сапронов: Віримо в те, що нам під силу переграти Австралію

Сергей Шемшученко — 14 квітня 2010, 16:34

Жіноча збірна Україна з тенісу цілком може обіграти австралійок у матчі Кубку Федерацій, який відбудеться у наступні вихідні.

Про це заявив перший віце-президент ФТУ Юрій Сапронов.

"В команді два травмованих гравці. Участь Вікторії Кутузової виключається категорично. Каті Бондаренко тільки-тільки зняли з ноги лангету. Вона лише на цьому тижні відновила тренування. Її стан на момент початку матчу прорахувати складно. Все в руках Всевишнього, але розраховувати на молодшу Бондаренко нам особливо не доводиться.

Картина не найоптимістичніша. Але, саме в таких умовах відбуваються прекрасні перетворення. Ми дуже розраховуємо на лідерський характер Олени і бійцівські якості Маші Коритцевої. Коли відступати нікуди, дівчата здатні на багато що. І я вірю, що вони зроблять все для перемоги.

Капітан команди Володимир Богданов заявив на матч Олену Бондаренко, Марію Коритцеву, Людмилу Кіченок і Надію Кіченок. У команді повинні бути сестри, і вони є! Жарт, звичайно. Дівчатам ще немає 18-ти, але вони вже були чемпіонками світу та Європи у командних турнірах. У них прекрасна адаптивність в команді.

Вони пройшли з усіма зимовий підготовчий збір. Але найголовніше, що "маленькі сестри" на сьогодні прекрасна парна комбінація. І для них участь у матчі Кубка Федерацій - божевільний поштовх у розвитку. Ми, вся команда, з великим оптимізмом дивимося на майбутній матч. Віримо в те, що нам під силу переграти Австралію навіть у настільки радикально оновленому складі", - цитує віце-президента sapronov-tennis.org.