Українська правда

Кубок Федерації. Українки виграють парну зустріч і долають Швецію

Сергей Шемшученко — 6 лютого 2011, 20:15

Жіноча збірна України з тенісу знову боротиметься за право виступити у Першій Світовій групі. Сталося це після того, як у поєдинку Другої Світової групи українки здобули важку перемогу у Швеції.

У стартовій грі дебютант збірної України Леся Цуренко програла першому "номеру" шведів Софії Арвідссон. За словами самої Лесі, вона не хвилювалася, проте їй не вдавалися удари, у яких вона до цього була впевнена. За два сети Цуренко змогла взяти лише п'ять геймів.

Потім на корт вийшли Катерина Бондаренко та Йоханна Ларссон. Протистояння у досить важкій боротьбі виграла представниця України - двічі по 7:6. Загалом, дівчата поскаржилися на шведський корт, який, на їхню думку, дуже повільний.

Другий день стартував більш вдало. Катерина, яка за відсутності через травму своєї сестри Олени, підтвердила свій перший "номер", здолавши опір Арвідссон у двох сетах.

Цуренко могла принести перемогу у четвертій грі поєдинку. Проте, вигравши перший сет у Ларссон, Леся віддала наступні два. Водночас варто зазначити, що таким чином вона у певній мірі допомогла Катерині й Ользі Савчук, адже протистояння з Йоханною тривало 2 з половиною години.

Вирішальною стала парна зустріч, у якій більш свіжі українки у двох сетах довели свою перевагу.

Тепер українки зіграють у плей-офф Світової групи. Суперник "синьо-жовтих" визначиться дещо пізніше, а поєдинок відбудеться 16-17 квітня. Серед потенційних суперників команди Франції, Австралії, Словаччини та США.

Кубок Федерації з тенісу

II світова група

5-6 лютого

Швеція - Україна 2:3
Софія Арвідссон - Леся Цуренко - 6:3, 6:2
Йоханна Ларссон - Катерина Бондаренко - 6:7, 6:7
Софія Арвідссон - Катерина Бондаренко - 6:7, 4:6
Йоханна Ларссон - Леся Цуренко - 6:7, 6:2, 6:3
Софія Арвідссон/Йоханна Ларссон - Катерина Бондаренко/Ольга Савчук - 5:7, 2:6