Українська правда

Молчанову відмовили у візі на Вімблдон, після чого він захворів

Сергей Шемшученко — 18 червня 2012, 18:52

Український тенісист Денис Молчанов мав шанс вперше в кар'єрі поборотися за місце в основній сітці Вімблдону, але зіграти у кваліфікації, яка стартувала сьогодні, йому завадили проблеми з візою.

Британці її просто не дали, про що розповів газеті "Сегодня" батько тенісиста Петро.

"Денис грав на Ролан Гаррос, звідти потрібно було їхати на турнір в Халле. Тому документи подав у британське посольство у Франції", - сказав він.

"Між іншим, заплатив 650 євро Йому пообіцяли, що через два тижні буде віза. Зіграв у Німеччині, повернувся до Франції, прийшов в посольство, а йому без всяких пояснень відповіли - візу не відкрили", - продовжує він.

"Дуже прикро. Денис навіть захворів від хвилювань. Але ж у нього до цього вже була віза Великобританії. Може, вони побачили чистий паспорт і не звернули увагу, що копії попереднього їм вислали факсом. А може, їх насторожило, що брат Дениса Кирило в той же час подавав документи в Києві", - припустив Молчанов-старший.

Молчанов подав документи на відкриття британської візи, перебуваючи в Парижі, після того, як дізнався, що пройшов в кваліфікацію Вімблдонського турніру, причому вдалося Молчанову це не відразу. В консульстві Великобританії в Парижі швидше терміни розгляду заяв на отримання віз, ніж в Україну, де термін складає мінімум 15 робочих днів (три тижні).

Таким чином, тепер у кваліфікації Вімблдону в чоловічому одиночному розряді Україна представляє тільки Сергій Бубка, резюмує sapronov-tennis.org.