Головне

Ігор Дерновський: "Хочеться довести, що збірна України гідна місця у топ-16"

28.04.2013 13:52 475 0
Ігор Дерновський: "Хочеться довести, що збірна України гідна місця у топ-16"

Капітан жіночої збірної України з тенісу Ігор Дерновський розповів про причини поразки Канаді, свої помилки та майбутнє збірної.

- Ігоре Георгійовичу, зараз, коли поступово вщухають емоції після матчу, у чому, на Ваш погляд, була головна причина поразки від канадок?

- Відразу хочу сказати, що відповідальність за результат несе капітан, і я беру на себе всю провину за поразку. Так, ми не могли припустити, що лідер команди Леся Цуренко не зможе побороти божевільне хвилювання і показати свою справжню гру.

Не могли припустити, що Іра Бурячок, яка планувалася нами на парний матч, зляже на другий день збору під крапельницю... Але все це ніяк не виправдовує поразки. І, повторюся, вирішувати проблеми по ходу матчу - обов'язок капітана. І якщо результату немає, то винен капітан...

- Чому вирішили виставити на вирішальний матч пару Цуренко-Світоліна?

- Коли Еліна грала свій одиночний матч, я попросив команду (і тренерів, і гравців) обговорити, яке парне поєднання буде оптимальним. Після матчу ми порадилися з Володимиром Богдановим, і я прийняв остаточне рішення. Як показав матч - помилкове.

Але логіка у ньому була. Еліна була на ходу, Леся дуже хотіла реабілітуватися за поразки в одиночних матчах і допомогти команді взяти вирішальне очко. Ніхто не може зараз сказати, як би закінчився матч, зіграй у парі Катя та Юля, або хтось з них разом з Еліною або Лесею...

- Є претензії до організаторів матчу? Може, не вистачало чогось: їжі, рушників, був поганий готель?

- Можу сказати від себе особисто, і від усієї команди - ніяких претензій немає! Навпаки, постійно організатори запитували: "Що ще потрібно?" Всі мої прохання були задоволені. На збір гравці приїхали з особистими тренерами, жодних побутових проблем не було, корт зробили швидко та якісно. Я б попросив ЗМІ не шукати причини поразки у таких моментах. Причини у самому матчі, у грі. Це був "нещасний випадок", який я не зміг запобігти.

- Чи був тиск на Вас від президента ФТУ Сергія Мошака чи віце-президента Сергія Лашкула, який також є керівником Українського тенісного центру, де Ви ведете тенісну академію?

- Знаєте, мені вже немало років, у мене достатньо життєвого досвіду, щоб я міг самостійно приймати рішення. Кого ставити на матч, що говорити на прес-конференціях... Якби мене щось не влаштовувало в організації матчу, я б це сказав особисто президенту ФТУ чи віце-президенту, запевняю вас. На команді не економили, всі необхідні умови для підготовки були виконані, ніхто з керівництва ФТУ не втручався у тренувальний процес.

- Ви залишаєтеся біля керма команди?

- З одного боку, після провального сезону, капітан команди повинен подати у відставку, з іншого... Знаєте, мені дуже хочеться поїхати наступного року в Ізраїль і там довести, що збірна України гідна місця у топ-16 команд світу. І дівчатка, з якими я говорив, теж горять бажанням довести, що поразка у Києві була непорозумінням. У будь-якому випадку, зі мною чи без мене, ця команда ще покаже себе.

Прес-служба ФТУ

Коментарі ()