Головне

Судді з України підозрюються в отриманні хабарів від ставочних синдикатів

10.02.2016 14:26 264 0

Двоє суддів на вишках дискваліфіковані за маніпуляції з рахунком тенісних матчів, а стосовно ще чотирьох проводяться розслідування.

Про це повідомляє The Guardian, передає Tribuna.com.

Судді турнірів серії Фьючерс з України, Казахстану, Туреччини й інших країн підозрюються в отриманні хабарів від ставочних синдикатів у тому, щоб доводити рахунок матчів до заздалегідь обумовлених значень.

Новости компаний: Meizu M3s

Суддя з Казахстану Кірілл Парфьонов був довічно дискваліфікований ще рік тому. Хорват Деніс Пітнер відсторонений на рік у серпні 2015-го.

Про жоден з цих випадків представники ITF і Tennis Integrity Unit не повідомляли публічно, поки до них не звернулися для підтвердження результатів розслідування.

Повідомляється, що судді займалися кортслайдінгом - різновидом ставочної діяльності, що використовує затримку між реальною зміною рахунку матчу та його відображенням в онлайн-базах даних.

Вони затримували оновлення рахунку зі своїх планшетів на термін до 60-ти секунд, щоб їх спільники могли зробити ставки. У ряді випадків арбітри нібито встигали навіть відправити текстові повідомлення перед тим, як оновити рахунок.

У 2012-му ITF уклала п'ятирічну угоду на 70 млн доларів з компанією Sportradar, що дозволило організувати онлайн-передачу рахунків матчів навіть найдрібніших професійних турнірів.

Це послужило поштовхом до розвитку букмекерської діяльності у тенісі, оскільки ставки почали прийматися на більшу кількість змагань.

Коментарі ()